Hjortevildt som i kolonierne

Jagtselskab i kolonierneI løbet af 1700-tallet blev europæerne fast etableret i Amerika. Landet vrimlede på det tidspunkt af hjortevildt, antiloper og store bøfler, og vildtjagten var fra starten et vigtigt supplement til nybyggernes kost overalt i kolonierne. Opskrifter og teknikker ville have været en blanding af dem, man havde med hjemmefra fra England, Holland og Frankrig, opdateret med lokale råvarer.

Denne opskrift på dyr er inspireret af de goder, som den amerikanske natur er så rig på – så vi præsenterer en vildtopskrift som i kolonitidens Amerika. Den er fra bogen “Festive Feasts”, udgivet af British Museum i 2003.

Dyr i tranebærsauce

Mos 150 gr. friske tranebær i en foodprocesssor med 1 toppet teskefuld allehånde, 120 ml. ahornsirup og 120 ml. rød vineddike. Læg ca. 2 kilo dyrekølle i et dybt fad, og dæk kødet med tranebærmarinaden. Den skal helst dække. Stil i køleskab i 24 timer.

Næste dag varmes ovnen op til 170 grader, og stegen sættes ind med marinaden ved. Dæk kødet med en pakke baconskiver, og dæk med et stykke sølvpapir. Steg i 2 – 2½ time. Fjerne sølvpapiret, når der er en time af stegetiden tilbage.

Velbekomme!

1 Response to “Hjortevildt som i kolonierne”


Leave a Reply