Kategorier
Fisk

Mudderfisk og mosemad

Kogebogen "Køkkenkalenderen" (1935) anbefaler, at man spiser flere danske ferskvandsfisk. Det er både billigt og patriotisk! Harald kan godt lide at fiske, og i Mølleåen og søen oppe ved Lyngby er der masser af ferskvandsfisk at hente.

Harald var på en vellykket ekspedition i løbet af søndagen, og han har bragt et par gode fisk med hjem til Edith.

Hun synes ikke, at ferskvandsfisk, mudderfisk som hun kalder dem, er helt lige så gode som torsk eller rødspætte, men med et par gode opskrifter bliver det såmænd hæderlige retter at sætte på middagsbordet. Og Harald er så glad, når han kommer hjem med en fangst……

 Dampet gedde

Gedder på 2½-3 kilo er de bedste. Rens og skyl fisken grundigt. Gnid den med salt og lad stå ½ time. Læg fisken på en rist og damp i gryde ca. tre kvarter eller til man med lethed kan trække rygfinnen op. Anret den hele fisk med en citron i munden på et godt varmt fad på et leje af persille . Til gedden serveres kogte kartofler, smeltet smør og evt. flødepeberrod.

Fiskefars af gedde

Rens og rengør den hele fisk. Hæng den en dags tid. Skær kødet i fileter, og hak kødet ca. 8 gange gennem kødhakkeren med salt. Tilsæt mel, samt fløde og mælk lidt efter lidt. Krydr evt. med peber eller friske krydderurter.

Til ½ kg. fiskefars bruges 40 gr. kartoffelmel, 40 gr. hvedemel, ca 2½ dl fløde og 2½ dl. mælk. Fiskefarsen kan bruges til fiskefrikadeller, fiskeboller eller fiskerand.

Flødepeberrod

Pisk 1 dl fløde godt stift. Vend med reven peberrod efter behag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *