Ediths far arbejder på Carlsberg, og derfor får de en gang imellem fejløl hjem til husholdningen. Edith og Harald havde hendes forældre til middag lørdag aften, og faderen havde taget nogle flasker øl med.
Der blev nogle flasker hvidtøl til overs, og Edith har derfor tænkt sig at bruge øllen til noget formad i løbet af ugen. Hun har flere opskrifter at vælge imellem, men mandag synes hun, de skal have æggeøl inden hovedretten, som er flæsk og kogte kartofler.
Æggeøl
3/4 liter hvidtøl, ½ liter vand, 75 gr. hvedemel, 2 æggeblommer, 50 gr. sukker, lidt reven citronskal. Pisk en jævning af mel og vand. Bring øllen i kog, og udrør jævningen i vandet. Lad koge ca. ti minutter. Liér suppen med æggeblommerne, og smag til med sukkeret og reven citronskal. Pisk, til suppen skummer og server straks. Brødtoppe gives til.
Sagoøl
3/4 l hvidtøl, ½ liter vand, 75 gr. sagogryn, 50 gr. sukker, lidt reven citronskal, 1 dl sødmælk, 2 æggeblommer. Evt. 25 gr. rosiner. Bring øl, vand og citronskal i kog. Drys sagogrynene i under piskning, og kog videre over svagt blus til grynene er klare (ca. 15 minutter). Tilsæt sødmælk og lier suppen med 2 æggeblommer, og smag til med sukker. Når æg og supper er tilsat, piskes retten skummende. Man kan evt. tilsætte 25 gr. rosiner ved servering.
Ølkoldskål
1 liter hvidtøl, 60 gr. sukker, saften af en halv citron, skiver af en halv citron. Bland øl, sukker og citronsaft, og kom citronskiverne i. Hensæt på et køligt sted nogle timer, og server kold med rugtvebakker til.
Brødtoppe
Riv 150 gr. mørkt rugbrød uden kerner, og bland det med 30 gr. sukker. Brunes på panden i 25 gr. margarine. Derefter presses det hårdt sammen i små æggebægre, afkøles og vendes ud i små toppe.