Retten er en absolut klassiker, og de fleste holder meget af den. Efter formaden skulle man gerne have en efterret med kød eller fisk. Stegt flæsk med mælkesovs var en billig kødservering i forhold til dyrere oksestege med mere indviklede saucer og tilbehør til, så det var en ret, man fik serveret ofte og til daglig.
Mange har deres helt egen særlige måde at lave stegt flæsk og persillesovs på, men her får vi “Nutidsmad”s opskrifter fra 1929. Her optræder mælkesovsen som en jævnet sovs, og ikke en opbagt.
Stegt flæsk
Let saltet stribet flæsk skæres i ca. 7 mm tykke skiver. De lægges på en tør pande og steges, til de er smukt gyldenbrune. Brun løg eller æbler i fedtet, og hæld over flæsken på fadet som pynt.
Persillesovs
Til ca. en liter bruges 1 liter sødmælk. Lav en jævning af ½ dl sødmælk og ½ dl mel. Melen røres op i den kolde mælk. Bring resten af mælken i kog, og tilsæt jævningen under omrøring til sovsen koger. Skru ned til lavt blus, og lad den koge under låg ca. 10 minutter. Smag omhyggeligt til med salt, kværnet peber, lidt sukker og et ordenligt bundt hakket kruspersille.
Server kogte kartofler til – og dæk op med bedstemors porcelæn på en rødternet dug under æbletræet i haven eller i køkkenkrogen. Drik dejligt, koldt øl til.
En kommentar til “Stegt flæsk med persillesovs”
Fin opskrift.
Også fint med lidt kommentarer og historie ;o))
Dog opbager jeg helst saucen!!