Kategorier
Bondemad Påske

6. april 1788 – 3. påskedag

Anne med gårdens store flotte haneSå slutter da påskeugen endelig. Vi stod tidligt op påskesøndag for at se solen stige op over den kolde jord. Så begynder våren og sommeren for alvor.

I kirken prædikede præsten noget så smukt om Jesu opstandelse og påskemiraklet, og dagene her er blevet fejret med godt øl, dejlige æggeretter og frisk mælkemad.

Nu venter vi på vor nye karl, Erik, som kommer, når Lars går til Gamtofte og flytter ind hos Birthe. Måske er Erik noget for Karen – som Lars yngre bror er der ihvertfald udsigt til en god andel af arven efter deres fader.

Rasmus siger, at Erik allerede har sparet noget op til en indfæstning, så han får nok en gård på et tidspunkt. Han er ret flittig med snittekniven, og har allerede lovet lillepigen en gemmeæske.

Annes gode æggekage

Bland tolv æg med 3. dl. mælk. pisk salt, peber og timian i. Steg nogle stykker salt flæsk godt brune på panden, og tag dem op. Steg æggemassen under middelvarme i panden på flæskefedtet. Lad kagen stivne langsomt, og løsn ikke i bunden, før massen er nogenlunde fast. Når kagen er næsten færdig, lægges flæskestykkerne på igen og varmes med.

Serveres på groft rugbrød med et ordentligt klip friske purlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *