Kategorier
Frokostretter

Kølig mad til varme dage

På de varme dage er det godt med kølig mad – som den klassiske engelske agurkesandwich. Her følger opskriften fra den engelske kogebogsklassiker Mrs. Beetons All-about Cookery – i udgaven fra 1920-erne. Man drikker selvfølgelig the til sin sandwich – eller en iskølet limonade.

Mrs. Beetons Cucumber Sandwiches

2 agurker

Et godt fast brød (sigtebrød eller lignende – både brunt og hvidt brød kan bruges)

Salatolie (olivenolie)

Citronsaft, salt og peber.

Skræl 2 agurker, skær dem i tynde skiver på agurkeskæreren, læg dem i en sigte og drys med rigeligt salt. Lad det stå, mens smørret – Creamed Butter – tilberedes.

Skær brødet i tynde skiver, og smør det med smørret. Brug herefter en metalkageform til at trykke de smurte brødskiver i rondeller, som står, mens agurken gøres færdig.

Tør agurkestykkerne godt, hæld lidt olie over og smag dem til med citronsaft (ikke for lidt), salt og peber.

Læg de færdige agurkestykker mellem to rondeller brød, pres dem godt sammen og læg dem på en tallerken på en serviet.

Creamed butter:

200 g. smør

1,4 dl. piskefløde

Sennep, salt og peber, cayennepeber.

Rør smørret til det bliver blødt. Pisk fløden stift og rør den i i smørret. Smag til med sennep, salt og peber og cayennepeber. I modsætning til fordommene, så skal der bruges godt med cayennepeber, så det får en frisk smag.

4 kommentarer til “Kølig mad til varme dage”

Har lige printet opskriften på Mrs. Beetons Cucumber Sandwiches. Lyder forjættende – jeg skal lave sandwich til 85 pers. Et lille net bryllup – og ingen tror på at jeg har fundet opskriften på Nationalmuseets hjemmeside. Men det har jeg altså. Jeg går i gang.

Hej Helle,

Hvis du ser dette her: meld gerne tilbage om hvordan det gik! jeg er også lidt nysgerrig for at få at vide, hvor mange sandwiches du beregnede til de mange mennesker?

bedste hilsner
Charlotte

Hej Sidder og kigger efter opskrifter på originale engelske agurkesandwich og denne ser god ud 🙂 men kan det virkelig passe at der skal bruges 14 dl piskefløde ? Hilsner Nikoline

Nej – det var lidt overdrevet! Der var smuttet et komma, det skal være 1,4 dl. Og så er det en fordel at røre smørret blødt inden det blandes – og røre længe, det har en tendens til at skille!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *