Kategorier
Drinks og drikke Fester og gæster

Studenterfester og sommerglæder

Fejringen af årets studenter er ikke helt slut endnu. De fleste byder enten familie eller den unges egne venner til en festlig markering af begivenheden, og jeg giver derfor nogle gode drinksopskrifter, der køler i sommerheden.

Nutidens travle husmødre har ikke altid tid til at stå længe i et varmt køkken, så jeg foreslår, at man overlader en del af selskabeligheden til husets herre.

Det er hans opgave at holde hjemmet vel forsynet med vin og spiritus, og mon ikke han har nogle gode opskrifter til venlige sommerbowler eller gode punches ?

Til bowler og drinks kan gives lette sandwiches (se tidligere indlæg), små rugbrødstrekanter med en god, hjemmelavet leverpostej eller slagterens bedste pølse, saltmandler og frisk frugt (jordbær, druer, fersken og melon).

Æblebowle fra 1939

Skræl en citron ganske tyndt, og læg citronen i en stor kop. Hæld kogende vand på. Riv 6 æbler med skal på råkostjernet og læg de revne æbler i bowleterrinen med 250 gr. sukker. Hæld citronaftræk og en flaske moselvin (hvidvin) over. Kom 1/2 flaske sød sherry i, 2 flasker æblevin og 2 snapse cognac. Stil bowlen på is og server iskold.

Sherry Kobler

250 gr. sukker lægges i bowleterrinen og en flaske god sherry samt 2 dl cognac hældes på ved langsom omrøring. En appelsin skrælles ganske tyndt, og skrællen trækker et par timer i bowlen. Tag skrællen op, og server i høje glas fyldt med knust is lagt lagvis med enkelte jordbær eller hindbær. Drikkes med sugerør.

God fornøjelse !

3 kommentarer til “Studenterfester og sommerglæder”

Det lyder jo, så mundvandet driver af en bare ved læsningen. Da jeg er interesseret i urbaniseringen, har jeg tit spekuleret på, hvordan drinken Metropolitan fik sit navn – den er i øvrigt heller ikke ringe, omen ikke lige noget for en landkokkepige.. og så slår det mig, hvorfor du som en kokkepige med bredt udsyn ikke har Nyere Tids blog på din blogroll… ?

Jeg er bange for, at jeg må blive dig svar skyldig. Til gengæld har jeg fundet opskriften flere stedet. Du har fuldkommen ret, Metropolitan er virkelig ikke noget for mig, den er alt for sød. Til gengæld så jeg lidt på en næsten-navnesøster – en Cosmopolitan, opfundet i 1970-erne som åbenbart i vore dage især drikkes blandt single-piger i New York. Den så langt mere interessant ud, men jeg foretrækker for tiden en langt simplere, men samtidig mere raffineret drik – en Talisker Single Malt fra øen Skye i Skotland.

Kære Mikkel
Jeg vil altid gerne imødekomme læserne ønsker, så vi har nu Nyere Tids Blog på vores blogroll.

Jeg synes dog ikke, at jeg kan se min udmærkede blog på Nyere Tids Blogroll – det er vist også på tide, at den repræsenteres der ?!

Køkkenets stærke og myndige dame vil vi ihvertfald gerne slå et slag for, at spindesidens kulturhistorie synliggøres !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *