Kategorier
Desserter Fisk Vegetarmad

Børn og budding

Kulden er ved at komme til køkkenet med efteråret. Så pigerne har sjaler påForpagterens tre smaa Piger, Ellen, Margrethe og Anna er i færd med at lære ordentlige Bordmanerer. Moster Karoline hjælper dem med at sidde med Rank Ryg, holde Albuerne nede fra Bordet og spise uden at spilde paa Dugen eller søle Servietterne til.

Selvom Moster altid minder Børnene om Manererne paa en blid og stilfærdig Maade, har hendes Ord vægt alligevel. Pigerne har ogsaa lært, at man skal spise op, hvad der gives paa Tallerkenen.

Det kniber lidt en Gang imellem, især naar den lille Anna faar serveret Klipfiskebudding. Hun synes Klipfiskebuddingen er salt og klæg, og det er som den vokser i Munden for hver Bid, der tages. Men det nytter ikke – man maa ikke gaa fra Bordet, før der er spist op…….

Hvis Buddingen derimod er en dejlig Prinsessebudding med Frugtssauce, glider Bidderne anderledes nemt ned. Af og til vanker der Budding til Dessert om Søndagen – og det synes de tre Smaapiger er en dejlig Fest.

Klipfiskebudding en regnvejrsmandag

½ kg kogt hakket Klipfisk blandes med 3/4 kg kogte Kartofler, 3 Æg, to smaa revne Løg og 50 gr. blødt Smør. Blandes godt sammen og krydres med peber. Fyld i en smurt Form og bag i Ovnen 45 min. ved 170 gr.

Jordskokbudding en frostklar fredag

I Køkkenhaven dyrkes der ogsaa Jordskokker. De frisker vinterkøkkenet op med den milde og runde Smag. Lav en Afbagning af 100 gr. Smør, 125 gr. Mel og ½ liter Mælk. Tilsæt to Strøgne Tsk. Salt, lidt Sukker og rør med 6 Æggeblommer. Vend til sidst de stift piskede Hvider fra 6 Æg. Bland forsigtigt 600 gr. kogte skiveskaarne Jordskokker deri. Hvis man vender Jordskokkerne i lidt Mel inden de kommes i Buddingen, synker de ikke saa nemt til Bunds i Dejgen. Kom Buddingeblandingen i en Raspstrøet, smurt Form. Buddingen koges i Formen i 2 timer i en simrende vandfyldt Gryde, hvorover lægges Aviser og et omvendt Lerfad som Laag. Vandet fra Vandbadet maa naturligvis ikke Staa op over buddingeformens Kant.

Prinsessebudding en solskinssøndag

Lav en Afbagning af 125 gr. Smør, 150 gr. Hvedemel og ½ liter Mælk. Tag af Ilden og tilsæt 25 gr. Sukker, et drys Salt og Kornene fra en halv Stang flækket Vanille. Rør 6 Æggeblommer i Massen og vend til sidst de piskede Hvider fra 6 Æg i Blandingen.Kom Buddingeblandingen i en Raspstrøet, smurt Form. Buddingen koges i Formen i 2 timer i en simrende vandfyldt Gryde, hvorover lægges Aviser og et omvendt Lerfad som Laag. Vandet fra Vandbadet maa naturligvis ikke Staa op over buddingeformens Kant.

Vend den færdige Prinsessebudding ud paa et smukt Fad, og server med Frugtsauce eller syltede Kirsebær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *